מצרכים
- 200 גרם מחמצת
- 200 גרם מים
- 200 גרם קמח
- 2.5 כוסות מים קרים (625 מ״ל)
- 1 ק״ג קמח לחם
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה בגט מחמצת
- דבר ראשון יוצרים סטרטר מערבוב המחמצת, המים והקמח שבהתחלה.




- כאשר הסטרטר מכפיל נפח, מכניסים אותו לקערת המיקסר.

- בקערת מיקסר מוסיפים ראשית את המים, מערבבים עם הסטרטר עד שנוצר נוזל חלק ואז מוסיפים את הקמח והמלח.
- מעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.

- משמנים קערה ומעבירים את הבצק. מכסים ושולחים למקרר ליומיים.
- אחת ליום מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו סדרת קיפולים.

- נוריד את הבצק לשיש.

- נחצה את הבצק
חצי אחד מחלק ל- 4 חלקים
- חצי שני נרדד לגובה 1 סמ

- מעצבים את העיגולים לבגט


- את הבצק המרודד חותכים ל 16 חלקים כדי לקבל לחמניות מרובעות

- מתפיחים עד שמכפיל נפח

התפחה ללא כיסוי מייבשת את הבצק ויוצרת קרום חזק - בינתיים מחממים את התנור ל- 250 מעלות.
- חורצים את הבצק

טיפ: להשפריץ מים על הבצק לפני הכניסה לתנור. יתקבל קרסט מרשים יותר.

- אופים למשך רבע שעה וזה מוכן!



